Nieuws - News

PAK AAN Kansen voor de cultuursector

 

door Lieke Jansen

 

De cultuursector staat voor grote uitdagingen. De overheid heeft de sector lange tijd gesteund, waardoor het nieuws van het wegvallen van deze steun hard aan kwam bij veel organisaties. Hoe moeten culturele organisaties omgaan met the nieuwe situatie? Arjo Klamer, hoogleraar culturele economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, publiceert boeken, schrift columns en begeeft zich dagelijks op het terrein van economie en cultuur. In zijn boek Pak aan staan vele tips, ideeën en initiatieven die culturele organisaties inspireren en motiveren om kansen aan te pakken. wat is nu de best tip uit het boek en hoe presteren culturele organisaties in Nederland vandaag de dag? we vroegen het Arjo Klamer

Full Article

Read more...

Arjo Klamer - Ambachtseconomie

Door Margot Bouwens

Eigen Baas

Magazine voor de Zelfstandige Zonder Personeel

Jaargang 14 - September 2013 - Nummer 4

 

"In Nederland is er weinig tot geen waardering voor vakmanschap".  Arjo Klamer, de ambachtscultuur in Nederland is de afgelopen dertig jaar hopeloos uitgehold. Herwaardering van het ambacht is bittere noodzaak, stelt prof dr. Arjo Klamer van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Want we gaan van snel, groot en goedkoop steeds meer richting creativiteit en kwaliteit. Dus ambachtslieden, bereid je voor!

 

Full Article

 

Radio Interview over Euro valt! En wat dan?

[for English scroll down - Read More]

Arjo Klamer was 1 mei jongsleden te gast bij BNR Nieuwsradio gepresenteerd door Paul van Liempt, om te vertellen over zijn nieuwe boek: “De euro valt! En wat dan?”

Beluister het radio interview via een van de onderstaande links:

http://stirlitz1.bnr.tc2.triple-it.nl/downl/BNR/20140501/101820/3600

http://www.bnr.nl/?player=archief&fragment=201405011018203600

Read more...

Arjo Klamer - Wethouder in de gemeente Hilversum

[For English please scroll - Read More]

Zoals reeds aangekondigd, is Arjo Klamer vanaf heden-partime wethouder in de gemeente Hilversum. Zie hieronder een foto van de beëdiging op 7 mei j.l.

[English]

As already announced, Arjo Klamer is from now on par time alderman in the municipality of Hilversum. See a photo of the inauguration on 7 May below:

Masterclass Cultureel Ondernemerschap - Master Sustainable Cultural Entrepreneurship

[For English please scroll or press Read More]

Op 8 september start alweer de vijfde editie van de Masterclass Duurzaam Cultureel Ondernemerschap. In drie dagen tijd leren deelnemers de drie beginselen toe te passen van het cultuurondernemen en cultureel leiderschap.

Culturele organisaties zijn in transitie. Een meer subsidie gedreven cultuur moet plaatsmaken voor  cultureel ondernemerschap.  De Masterclass Duurzaam Cultureel Ondernemerschap onderzoekt nieuwe concepten voor culturele organisaties en (kunst)instellingen. De masterclass biedt management van de culturele sector bouwstenen voor nieuwe strategieën voor cultuurondernemen en cultureel leiderschap.

De Masterclass Duurzaam Cultureel Ondernemerschap richt zich op professionals in de culturele sector: directies, management en beleidsmedewerkers van kunstinstellingen, culturele organisaties, bibliotheken, festivals, fondsen en gezelschappen; op curatoren van musea, producenten; op ambtenaren cultuurbeleid van gemeenten en provincies; en verder op zelfstandigen die op advies- en/of managementniveau betrokken zijn bij de kunsten

Ik doceer de Masterclass samen met en prof.dr. Slawek Magala, hoogleraar Cross Cultural Management aan de Erasmus Universiteit.

Voor meer informatie over de Masterclass Duurzaam Cultureel Ondernemerschap gaat u naar de website

www.erasmusacademie.nl/cultureelondernemerschap.

 

Read more...
Page 1 of 2