Columns Op/Ed

Regularly Published Columns


Regularly Published Columns

SQ (quarterly), 2001—2002.

Pro (monthly), 2000—2001.

GPD bladen (bi-weekly), January 1996—January 2003.

Quod Novum (bi-weekly), September 1996—1999.

Economisch Statistische Berichten Occasional contributor, 1994.

De Volkskrant (bi-weekly), January 1991—December 1993.

NRC (bi-weekly), September 1988—September 1990.     PvdA schiet mis in kritiek op SP

by Arjo Klamer
de Volkskrant, Forum, 20 november 2006 (pagina 09)

De SP staat voor een warmere samenleving, en voor een financieel verantwoord beleid, antwoordt Arjo Klamer de critici van de succespartij.

7 oktober 2006, Agnes Kant, Harry van Bommel en Jan Marijnissen op SP-congres in Amsterdam.

Omar Ramadan (Forum, 17 november) laat de typische reactie zien van de PvdA op de SP. Hij schetst een nachtmerriescenario als de SP de macht zou krijgen. In een verkiezingsstrijd is de verleiding groot om ongenuanceerd te worden, zeker wanneer verlies dreigt. Maar zo ongenuanceerd hoeft het nu ook weer niet.

Read more...

Schep ruimte voor de creatieve burger

by Arjo Klamer
NRC Handelsblad, Opinie: 2 august 2006

Dat het kabinet het creatieve vermogen in Nederland wilstimuleren is prima, maar daarbij staat het belang van deeconomie te centraal, betoogt Arjo Klamer.

 Het kabinet wil het creatieve vermogen in Nederlandstimuleren. Dat is verheugend. Het is wel jammer dat in debeleidsbrief Ons Creatief Vermogen: cultuur en economie' aan deTweede Kamer de bewindslieden van Economische Zaken en OCWweliswaar een terecht verband leggen tussen cultuur en economie,maar het zou van meer visie hebben getuigd indien zij de cultuurcentraal hadden gesteld en niet de economie.

Read more...

Europe's monetary drama

Spectrezine, 20 November 2004

The euro carries far more baggage than some of its supporters would like to admit, argues Professor Arjo Klamer. Moreover, its undesirable effects will be institutionalised if the proposed constituition is adopted.

Read more...
Page 1 of 2